Tenson.com
Published 2010-09-02 in Press Releases

Tenson Himalaya Limited Edition - Nu finns Petters designjacka i butik

Tensons klassiska Himalya-jacka lanserades 1972 och har sålt i över 500 000 exemplar. I år har artisten Petter skapat sin egen version av Himalaya-jackan.   – Himalaya-jackan är en kultjacka som bara blir snyggare ju mer man använder den. Eftersom jag är en storstadskille som också rör mig mycket ute i naturen ville jag främst utveckla en jacka som man kan vara välklädd och cool i när man går till jobbet men som man samtidigt kan ha i skog och mark när det är kallt, säger Petter.  

Petter är förutom en aktiv skidåkare och utemänniska, en mångsysslare och entreprenör med många järn i elden. Han tillbringar stora delar av året i Åre där han bland annat driver klubben ”Get soul it”. I våras släppte han skivan ”En räddare i nöden” som hyllats av kritikerna.
 – Jag är nöjd och glad över Petters version av vår klassiska Himalaya-jacka. Att välja Petter som samarbetspartner var helt rätt beslut, han är en modern artist som vistas i samma miljöer som våra kunder och det märks på resultatet, säger Johan Lövqvist, vd på Tenson.

Tensons samarbete med Petter är en del i relanseringen av det klassiska varumärket. Tenson, som grundades i Varberg 1951, har idag ett brett sortiment av högpresterande funktionskläder inom outdoor och ski. Årets vinterkollektion är den som på allvar ska lyfta varumärket. 
– Jag har haft ett mycket givande samarbete med Tenson. Vi lyssnar och respekterar varandras åsikter vilket är en grundförutsättning för att vi gemensamt ska uppnå ett lyckat resultat. Jag förknippar gärna mitt varumärke med Tenson, det är ett klassiskt outdoormärke med otroligt hög kvalitet på kläderna, säger Petter.

För ytterligare information kontakta:

Johan Lövqvist, vd Tenson. tfn. 0702-68 83 00, e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Petters presskontakt, tfn. 0704534783, e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

News

INTERVIEW WITH THE MD OF TENSON

Published 2014-11-12

Tenson Tjörn Triathlon 2014

Published 2014-09-08

The Swedish Ski Cross Team

Published 2013-02-28

WINNERS FOR THE JAN CONTEST ARE...

Published 2013-02-07

AND THE WINNERS ARE...

Published 2012-11-12