Tenson.com
Published 2011-09-29 in Press Releases

Tensons klassiska Himalaya-jacka nu även för barn

Tensons klassiska Himalaya-jacka lanserades för snart 40 år sedan. Nu finns storsäljaren, som artisten Petter gjorde en limited edition av 2010, även för barn. Den blir navet i Tensons första barn- och juniorkollektion som nu finns i butik. 


– Intresset är oerhört stort och Himalaya-jackan är extra populär eftersom många redan har en relation till den. Det är en tidlös och slitstark allvädersjacka som är perfekt för barns utomhuslekar, säger Johan Lövqvist, vd på Tenson.

Med den nya barn- och juniorkollektionen blir Tenson ett varumärke för hela familjen med kläder inom outdoor, marin och ski. Barnkollektionen är komplett med overaller, jackor, skidkläder, regnställ och accessoarer. 

– Vi har tagit fram funktionella barnkläder i samma fina anda och kvalitet som för vuxna. Himalaya-jackan för barn ser likadan ut som den för vuxna, men vi har självklart lagt till flera säkerhetsfunktioner. Luvan är avtagbar, det finns reflexer och istället för öglor runt knapparna är det tryckknappar, säger Johan Lövqvist.2009 inledde Tenson en storsatsning och relansering av sitt varumärke. Med ny design, egna butiker, en egen skokollektion och artisten Petter som ansiktet utåt har man nu börjat återta positionen som ett av de ledande varumärkena inom outdoor, marin och ski. – Att föryngra varumärket har varit en viktig målsättning och här har vi kommit långt. Med en barn- och juniorkollektion tar vi ytterligare ett steg och blir ett varumärke för hela familjen. Med barn- och juniorkollektionen har vi vågat ännu mer och designat i starka färger som man blir glad av. Vi har också anpassat kläderna efter hur barnen rör sig för att skapa kläder som är så bekväma och slitstarka som möjligt, säger Johan Lövqvist.

News

INTERVIEW WITH THE MD OF TENSON

Published 2014-11-12

Tenson Tjörn Triathlon 2014

Published 2014-09-08

The Swedish Ski Cross Team

Published 2013-02-28

WINNERS FOR THE JAN CONTEST ARE...

Published 2013-02-07

AND THE WINNERS ARE...

Published 2012-11-12